Dzisiaj będzie krótko, łatwo, przyjemnie i smacznie jak zawsze :)
Mam dzisiaj dla Was propozycję cudownego chłodnika.
Może być lunchem, deserem albo lekką kolacją.
Jest aksamitny i przyjemnie drażni kubki smakowe. Bardzo polecam !
Na porcje dla 2 osób potrzebujemy:
500 g żółtego arbuza, waga po obraniu (lub czerwonego)
2 łyżki jogurtu typu greckiego
szczyptę chili
łyżeczkę kurkumy
Do podania:
1 dojrzałe awokado
mozzarella
prażone pestki dyni
(ilości wedle uznania)
Dobrze schłodzonego arbuza obrałam, pozbawiłam pestek. Mój akurat miał zaledwie kilka.
Zmiksowałam w kielichu do koktajli z jogurtem i przyprawami.
Pestki dyni uprażyłam na suchej patelni.
Awokado pokroiłam na plastry. Do tego dołożyłam kilka małych kulek mozzarelli.
Na takie dni, jak dzisiejszy w sam raz.
Lekki ale sycący i dostarcza super składników naszemu organizmowi.
Pozdrawiam słonecznie :)
Takie lunche w upalne dni są najlepsze! Chłodnik z arbuza musiał być bardzo orzeźwiający ;]
OdpowiedzUsuńAle mnie zaskoczyłaś. Wyborne danie :D
OdpowiedzUsuńIntrygujące połączenie składników. Bardzo jestem ciekawa tego smaku :)
OdpowiedzUsuńSuper przepis!
OdpowiedzUsuń